Login
+Follow
Login

Ungnaturkraft- Expedition Kebnakaise andra träffen

By ungnaturkraft on 2013.03.25 In Expedition-Kebnekaise

Andra träffen gick av stapeln söndagen den 24 mars. Grabbarna var taggade och väldigt spända på vad de skulle få uppleva.

Vi träffades klockan 09:00 för avfärd mot Omberg. Anledningen till att vi har valt att genomföra heldags träffarna på Omberg, beror på att det är mycket kuperat och det kan också blåsa kraftigt på toppen. Vi vill genom detta efterlikna fjällmiljö så mycket som möjligt, även om detta inte är så lätt på östgötaslätten.

Vid ankomst till Omberg hade jag en kort genomgång hur dagen skulle se ut. Vi började sedan vandringen nerför berget mot en kolarkoja som finns på Omberg. Väl framme vid kolarkojan stannade vi en kortstund och fikade och jag berättade lite om hur kolarkojor användes förr.

Gruppen skulle sedan gå på led upp till toppen av omberg samtidigt skulle de klocka tiden för vandringen som motsvarade 1 km.

Väl uppe på toppen fick gruppen träna på att slå upp vindskydd i blåsten.

Det började kurra i magen på grabbarna så vi begav oss ner mot Stocklyckehamn där de fick lära sig använda Trangias gaskök och laga lunch tillsammans.

Efter lunch fick de egentid och då passade de på att klättra omkring på klipporna. Detta blev ett bra tillfälle att ha en kort genomgång med gruppen om säkerhet återigen.

Vi avslutade dagen med en vandring tillbaka till bilen.

Ombergs turen blev en helt underbar dag med mycket vackert väder och vackra vyer.

 

Ungdoms egna ord och tankar

Andra träffen var ganska bra eftersom jag inte visste hur det skulle gå till. Eftersom jag var glad och övertaggad på att dagen till Omberg för att slutföra några utbildningar tillsammans med våra bästa ledare.  Jag gjorde ett misstag när vi gick upp för backen, så gick jag i mitt eget tempo så jag hade inte koll på resten av gruppen som var bakom mig, det fick jag ta hänsyn till nästa gång vi skulle ta oss till andra platsen. Vid lunchen var alla småtrötta men ändå glada att vi höll ihop och genomförde utbildningen.  Vi är alltid redo att delta andra utbildningar och genomföra Kebnekaise expeditionen.

 

 

 

 

 

 

1 Responses to "Ungnaturkraft- Expedition Kebnakaise andra träffen"

    Comments (1)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Adrian Clarke

Utbildade mig till fritidsledare 1997 och valde naturinriktning då naturen är en av mina största passioner.

Har sedan dess kompletterat med universitets studier i utomhus pedagogik.

Arbetar idag med ungdomar som har halkat lite snett i livet. I mitt arbete använder jag gärna friluftsliv och naturen som metod.

Detta får ni även följa under våren med Expedition-Kebnekaise.

Jag hjälper även Johan på Nordic Bushcraft med kurser som assisterande instruktör.

Hoppas ni kommer att tycka om att följa arbetet med ungdomarna, men även mina egna äventyr.

Ni kan även följa mina filmer på Youtube (Ungnaturkraft)

Mvh

Adrian Clarke

+Follow

Login