Login
+Follow
Login

Äventyrare vad är det?

By ungnaturkraft on 2014.02.20 In Äventyrsvecka Idrefjäll

1170959_414509958659299_49329013_n

Äventyrare vad är det?
Det diskuteras ofta, vad är en äventyrare? Vad är ett äventyr som bör uppmärksammas? That is the question! Ett äventyr kan vara att ge sig ut i skogen bakom skolan. Äventyret är egentligen vad du själv gör det till. …Själv kommer jag att genomföra flera mer utmanande äventyr, men har för tillfället valt att avstå från mig själv och skapa äventyr åt andra. Genom Ungnaturkraft skapar jag äventyr för utsatta ungdomar. Vad är en utsatt ungdom? Det kan vara ensamkommande flyktingbarn, ungdomar som levt hela sitt unga liv i destruktiva disfunktionella familjer, eller helt enkelt ungdomar som blivit utsatta för våld och dess innebörd. Genom att genomföra äventyrsveckor med större grupper och expeditioner med mindre grupper varje år (hoppas jag) kunna ge dessa ungdomar deras livs äventyr och förhoppningsvis tända en gnista hos dessa ungdomar att fortsätta med äventyr och friluftsliv. Under alla projekt genomgår ungdomarna en friluftsteknisk utbildning som pågår i cirka 17-19 veckor innan avslutningsvecka någonstans i Norden.  Dessa ungdomar kan bli framtidens äventyrare.
2 Responses to "Äventyrare vad är det?"

  Comments (2)

 1. martin wrote:

  Jag tycker det du gör är så enormt bra! Alla ungdomar ska ha chansen att komma ut i naturen.

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Adrian Clarke

Utbildade mig till fritidsledare 1997 och valde naturinriktning då naturen är en av mina största passioner.

Har sedan dess kompletterat med universitets studier i utomhus pedagogik.

Arbetar idag med ungdomar som har halkat lite snett i livet. I mitt arbete använder jag gärna friluftsliv och naturen som metod.

Detta får ni även följa under våren med Expedition-Kebnekaise.

Jag hjälper även Johan på Nordic Bushcraft med kurser som assisterande instruktör.

Hoppas ni kommer att tycka om att följa arbetet med ungdomarna, men även mina egna äventyr.

Ni kan även följa mina filmer på Youtube (Ungnaturkraft)

Mvh

Adrian Clarke

+Follow

Login